Desigur, atunci când dorim să achiziționăm un sistem de dedurizare a apei, ne punem întrebarea: Unde putem monta dedurizatorul?

În primul rând, este bine să montăm dedurizatorul pe intrarea apei în casă, astfel încât să dedurizeze apa la toate robinetele. Dacă nu avem această posibilitate, atunci va trebui să-l montăm doar pe unul din circuite. De asemenea, este bine să fie montat într-un loc ferit de îngheț, să aveți o scurgere (deoarece acesta își va face regenerarea mediului filtrant prin spălare) și o priză.

În cazul în care nu dispuneți de o cameră tehnică unde se poate monta dedurizatorul, se poate opta și pentru montajul acestuia în căminul tehnic, dar aceasta este doar o variantă în caz că nu aveți loc în altă parte. Dedurizatorul ocupă un spațiu de 30/50/105h cm, este un model uzual care este acoperitor pentru consumul unei case cu 4-5 persoane. Sunt și echipamente mai mici trebuie doar să vedeți care din variante vi se potrivește mai bine.

Dedurizatorul se poate monta și sub blatul de la chiuvetă în caz că nu este spațiu suficient, dar aveți în vedere că există posibilitatea să nu dedurizați toată apa în caz că nu intră conducta principală acolo. În acest caz, se pot monta echipamente Kinetico care pot fi cu un tanc sau duplex. Avantajul acestora este că regenerarea durează puțin, ocupă spațiu mic și consumă puțină sare.

Înainte de a monta dedurizatorul, este necesar să faceți un test al durității apei pentru a configura corect echipamentul.